Geschiedenis van Unisol

Historische terugblik van de beginjaren

Geschiedenis Unisol

Het begin van Wanden-Units, het erfgoed van Unisol

[2011] Het jaar waarin wij, Wanden-Units, onze entree maakten. Als dochteronderneming van Unisol betraden we de Belgische markt. Geboren uit de jarenlange expertise en ervaring van Unisol, dat al sinds 1983 actief is in de industrie.

Onze oprichting was de voortzetting van een indrukwekkende reeks mijlpalen van onze moedermaatschappij:

[1983] 40 jaar geleden begon oud-eigenaar Erik Weber met het handmatig produceren van sandwichpanelen en koeldeuren, hoofdzakelijk bedoeld voor de koelcellen markt. Destijds ging het logistieke proces volledig met de hand, ook wanneer het aankwam op het laden en lossen van de panelen.

[1988] In de zomer van ’88 werd de eerste continu machine aangeschaft. Het spreekt voor zich dat vanaf dat moment de capaciteit enorm verhoogd werd.

[1994] Dit werd opgevolgd met een horizontale snijmachine om nog sneller panelen te draaien. In 11 jaar tijd heeft Unisol een uitermate arbeidsintensief proces omgezet naar een geautomatiseerde werkomgeving.

[1998] Tegen het einde van het millennium kwam de deurenproductie afdeling tot leven.

[1999] De eerste machine werd ingeruild voor een moderner exemplaar. Deze continu machine was niet alleen veel sneller maar kon tevens ook de steenwolpanelen produceren.

 

Millennium keerpunt

[2000] De kanteling tot het leveren van complete projecten was in het jaar 2000 een feit.

[2001] De verhuizing naar ons huidige thuisbasis in Roelofarendsveen. Hier begon Unisol uit te groeien tot een volwassen met inmiddels een groot assortiment deuren en toebehoren.

[2002] Uit het verre Australië werd een panelensnijmachine geleverd die tot aan de dag van vandaag intensief in gebruik is. Op dat moment waren we de enige speler in heel Europa met deze state-of-the-art snijmachine.

[2009] Om het productieproces compleet in eigen huis te halen werd dochteronderneming Isoveen in het leven geroepen en produceerde we het eerste blok polystyreen.

[2011] De oprichting van Wanden-Units, waarmee Unisol de Belgische markt betrad.

[Heden] Als trots onderdeel van de Unisol-groep staat Wanden-Units vandaag de dag symbool voor innovatie en groei, gegrond op een rijk en solide erfgoed. Sinds onze oprichting in 2011 streven we onvermoeibaar naar het leveren van hoogwaardige sandwichpanelen, deuren en ramen. Onze toewijding aan klanttevredenheid en onze flexibiliteit in het aanpakken van de unieke behoeften van elk project onderscheiden ons in de industrie.

Terwijl we onze blik op de toekomst richten, investeren we actief in geavanceerde technologieën en duurzame processen, allemaal met het oog op het blijvend bevorderen van de groei en het succes van zowel Wanden-Units als de gehele Unisol-groep.

 

Offerte aanvragen

Snel schakelen? Vraag vandaag nog een offerte aan en ontvang zo snel mogelijk een passende prijsopgaaf. Direct contact opnemen kan ook.

Hulp nodig?

Wij zijn op werkdagen telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag 7:00 – 17:00 en vrijdag van 7:00 – 16:00.

Wanden-Units B.V.