Vriescellen

Wanden-Units: al 40 jaar producent van sandwichpanelen en deuren voor vriesruimtes

vriescel

Vriescel op maat? Wanden-Units denkt met u mee!

Vriesinstallaties worden veelvuldig gebruikt in verschillende industrieën. Binnen de voedsel- en landbouwsectoren, chemische industrie maar ook de farmaceutische industrie zijn vriescellen niet weg te denken. Deze maatwerkoplossingen zijn in de basis opgebouwd uit sandwichpanelen en vriesdeuren. Onze expertise in de koeltechnische industrie gaat meer dan 40 jaar terug.

Bij Wanden-units bouwen we deze vriesruimtes zodat goederen op een constant klimaat, onder nul, bewaard kunnen worden. De vriescellen worden op maat gemaakt, op maat geproduceerd en in onze eigen fabriek voorbereid, om op locatie te worden gemonteerd. Wij werken samen met eersteklas vriestechniekinstallateurs om installaties volledig naar wens te maken.

vriescel

Waarom een Wanden-Units vriescel?

Gecertificeerd

volgens wettelijke veiligheid- en hygiënevoorschriften

Volledig op maat

van blueprint tot oplevering

Kostenbesparend

realistische prijzen en snelle levertijden

Hoe werkt het?

Opbouw
We gebruiken sandwichpanelen in combinatie met een thermisch onderbroken profiel voor de bouw van uw vriescel; dit voorkomt condensvorming en doorslag. Onze vakkundige montage zorgt voor een koude brugvrije opbouw en een optimale isolatie. Een dampdichte buitenschil wordt bereikt met plastische kitvoeg op de naden en aansluitingen.

Vloeren
Er zijn diverse methoden voor het aanbrengen van de vloer en deze zijn sterk afhankelijk van de het soort producten waarvoor de vriescel gebruikt gaat worden. Wij bieden een vloer met beluchting balkjes en sandwichpanelen, bekleedt met multiplex voor een lichte uitvoering: zogenaamde ‘horecacellen’. Voor vriescellen met stellingen en heftruckverkeer wordt de vloer opgebouwd uit een verdiepte put met zandbed en vloerverwarming. Hierop wordt isolatiemateriaal aangebracht een een betonvloer gegoten.

Vriesdeur
Met onze vriesdeuren maken we de vriescel compleet. Deze zijn uitgevoerd met een kozijn met koude burg onderbreking en warmtelint om doorvriezen te voorkomen. Zelfsluitende deuren, luchtsluizen en tochtgordijnen kunnen worden ingezet om koude verlies tot een minimum te beperken. De installatie van de vriestechniek en het energiemanagement wordt uitgevoerd door één van onze betrouwbare installateurs.

Hygiëne, de juiste bewaartemperatuur, gebruikersgemak en een vriescel op maat is het uitgangspunt wanneer u kiest voor Wanden-Units.

“Voor een goedwerkende vriesruimte die lang meegaat is hoogwaardig materiaal en vakkundige installatie van groot belang. Bij Unisol hebben we deze ervaring in huis!”

John Hoogenboom

Directeur

Vriesdraaideur of vriesschuifdeur?

Vriesdeuren zijn koeltechnische deuren die onder andere worden gebruikt in vriescellen. De voornaamste verschillen tussen de vriesdraaideur en vriesschuifdeur zijn:

  • De vriesschuifdeur schuift opzij, wat een efficiënte uitkomst is bij een snelle doorloop en al rijdend laden en lossen. Moet de deur met hoge frequentie openen? Dan kan deze vriesschuifdeur ook geautomatiseerd worden.
  • Een vriesdraaideur is doorgaans geschikt voor personendoorgang bij kleine koel- en vriescellen. Bij het openen van een draaideur gaat doorgaans minder koude lucht verloren. In combinatie met een PVC strokengordijn leidt dit tot optimale energiebesparing.
Vries schuifdeur draaideur

Passende oplossing

De keuze van het deurtype dat geschikt is voor de vriescel, hangt af van de functie van de ruimte. In de meeste gevallen hebben kleine koel- of vriesruimtes meer baat bij draaideuren. In het geval van een grote vriescel met veel verkeer kan een schuifdeur voordeliger zijn.

Meer informatie? Aarzel niet om onze experts te raadplegen welk deurtype het beste past bij het project in kwestie.

Onze vriescellen in actie

Offerte aanvragen

Snel schakelen? Vraag vandaag nog een offerte aan en ontvang zo snel mogelijk een passende prijsopgaaf. Direct contact opnemen kan ook.

Hulp nodig?

Wij zijn op werkdagen telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag 7:00 – 17:00 en vrijdag van 7:00 – 16:00.

Wanden-Units B.V.